top of page
Opening_ceremony_bvtz6le.original.jpg

Over Karate

Traditioneel Karate

Karate, wat 'lege hand' betekent, is een krijgskunst die is ontstaan in Okinawa, het zuidelijkste eiland van Japan. Dit was in een tijd dat Okinawa deel uitmaakte van het Ryukyu-koninkrijk en haar locatie  de handel in alles wat Chinees was, inclusief Chinese vechtsporten, gemakkelijk maakte. De aantrekkelijke locatie maakte van zelfverdediging ook een noodzaak voor de inwoners.

Karate, of Karate-do ("weg van de lege hand"), verwijst over het algemeen naar de beoefening van ongewapende zelfverdedigingstechnieken. De beoefening van karatetechnieken in combinatie met wapens die voortkwamen uit landbouwwerktuigen staat bekend als Kobudo.

In onze dojo (“een school waar karate-do wordt beoefend”) trainen we in de Wado Ryu-stijl, die in de jaren dertig is opgericht door Hironori Otsuka. Wado Ryu vertaalt naar "de stijl van de weg van harmonie" en combineert elementen van Okinawan Karate met Japanse Jujutsu. Otsuka trainde uitgebreid in Jujutsu voordat hij Shotokan Karate begon te beoefenen onder Gichin Funakoshi. Otsuka was een van de eerste zwarte banden van Shotokan. Wado Ryu bevat ook invloeden van Kenwa Mabuni, de grondlegger van Shito Ryu Karate, en Choki Motobu, grondlegger van Motobu Ryu Karate.

We bieden ook Kobudo-lessen aan en veel van onze studenten trainen in beide disciplines.

Sinds zijn oorsprong in het Ryukyu-koninkrijk is karate populair geworden bij miljoenen mensen over de hele wereld. Andere populaire stijlen zijn Shotokan, Goju Ryu, Shito Ryu, Shorin Ryu, Kyokushin, Kenpo Karate en natuurlijk Wado Ryu. Terwijl sommigen trainen voor karatesportwedstrijden en anderen bij karate terecht komen voor zelfverdediging of conditie, is de rode draad die door alle karatestijlen loopt de interne strijd tegen iemands vroegere zelf.

In onze dojo richten we ons op zelfontplooiing door middel van traditie, discipline en intensieve training. Met een afstamming die teruggaat tot Hironori Otsuka zelf, streven we ernaar om in Utrecht een traditionele Japanse omgeving voor karatetraining te creëren die voor iedereen toegankelijk is. We richten ons daarbij ook op de internationale gemeenschap als de enige karateschool in Utrecht die karatelessen in het Engels aanbiedt.

Interesse om een betere versie van jezelf te worden? Meld je vandaag nog aan voor je gratis proeflessen!

Meld je aan voor een gratis proefperiode!

Neem een kijkje in onze dojo.

  • Facebook
  • Instagram

Bedankt voor je bericht!

bottom of page