top of page

Traditionele vechtsporten bij Tsuru-do Kan

Welkom bij Tsuru-do Kan, thuisbasis van het traditionele budo, de weg van de martial arts, in Utrecht. Onze dojo, onze sensei (leraren) en onze studenten creëren samen een authentieke ervaring.

 

Onze discipline is Wado-Ryu Karate-Do,een traditionele vorm van karate die streeft naar harmonie tussen lichaam en geest door middel van martial arts. De naam wado betekent letterlijk 'de weg van harmonie'. We streven ernaar om je kracht, je balans en je zelfvertrouwen te verbeteren met onze lessen, in een veilige en ondersteunende omgeving. Wado lessen worden gegeven door Kevin Chao-sensei,de hoogste JKF Wadokai zwarte band in Nederland.

 

Naast karate geven we ook lessen in Ryukyu Kobujutsu (Okinawaanse Kobudo). Kobudo is een gewapende martial arts gebouwd op karate-fundamenten en maakt gebruik van onder andere de bo (staf), sai (kleine drietanden) en tonfa (stok). Kobudo lessen worden gegeven door Carl Möller-sensei, 3e dan JKF Wadokai.

 

Tsuru-do Kan is lid van de Karate Bond Nederland (KBN) en de eerste en enige dojo in Nederland die gecertificeerd is door de Japanse Karate-do Federatie Wadokai.

lessen

Zie ons lesrooster en onze tarieven hieronder.

karate icon.png

Wado Ryu Karate

Wij beoefenen Karate op maandag en donderdag van 20.00 tot 21.30 uur.

Kosten

2 keer per week: € 40 per maand

1 keer per week €30 per maand

kobudo2 icon.jpg

Kobudo

We beoefenen Kobudo op donderdag van 18:30 tot 20:00 uur.

Kosten

1 keer per week: €30 per maand

discount icon.png

kortingen

Studenten en U-Pashouders hebben recht op 20% korting op alle lessen bij Tsuru-do Kan.

Ons team

Kevin Chao-Sensei
Kevin_fullbody.original.jpg

Kevin Chao-Sensei

5e Dan - JKF Wadokai

Kevin-sensei brengt een schat aan ervaring mee en beoefent al meer dan 50 jaar martial arts. Met een achtergrond in Shotokan Karate, Wing Chun en Tae Kwon Do, werd Kevin uiteindelijk verliefd op de Wado-Ryu-stijl van Karate. Dit gebeurde nadat hij per ongeluk een Wado-Ryu-dojo had bezocht toen hij in Nederland arriveerde en op zoek ging naar een nieuwe plek om te trainen. Hij is nu de hoogste JKF Wadokai zwarte band in Nederland en een gecertificeerde JKF Wadokai 3rd Kyu Instructor.

Voor Kevin-sensei is de belangrijkste reden om martial arts te beoefenen de passie en mentale ontwikkeling die voortkomt uit karatetraining. Zijn unieke manier van lesgeven belichaamt een strikte naleving van Japanse tradities, technieken en denkprocessen die hij leerde als leerling van Takagi-sensei, een directe leerling van Hironori Otsuka, de grondlegger van Wado-Ryu. Kevin-sensei's aandacht voor detail weerhoudt hem er niet van om elke les te voorzien van zijn luchtige gevoel voor humor.

rangen:

  • 5e Dan Black Belt - Japan Karate-do Federatie (JKF) Wadokai

  • 3e Dan Black Belt - Karate Bond Nederland (KBN)

  • Black Belt - Shotokan Karate

Certificeringen:

  • 3e Kyu Instructeur - JKF Wadokai

  • Dan Grade Examinator - JKF Wadokai

Carl Möller-Sensei
Carl.jpeg

Carl Möller-Sensei

3e Dan JKF-Wadokai

Carl-sensei beoefent vechtsporten sinds 1974 en zijn ervaring is terug te zien in zijn manier van lesgeven. Carl-sensei heeft uitgebreid getraind in Wado-Ryu Karate sinds hij begon met trainen. Carl-sensei's interesse in gewapende martial arts begon met zijn beoefening van Kendo, ook wel bekend als Japans schermen, waardoor hij zich aansloot bij het Nederlands Nationaal Kendo Team. In de afgelopen 15 jaar heeft Carl-sensei zich gespecialiseerd in Ryukyu Kobujutsu, ook wel bekend als Okinawan Kobudo, waar hij elke donderdag les in geeft bij Tsuru-do Kan.

Voor Carl-sensei is het belangrijkste onderdeel van vechtsporttraining de reis van het ontdekken van jezelf. Om jezelf te ontdekken moet je constant bereid zijn om uit je comfortzone te stappen, waardoor je comfortzone alleen maar groter wordt. Dit zie je duidelijk terug in zijn uitdagende en leuke Kobudo lessen.

rangen:

  • 3e Dan Black Belt - Karate Bond Nederland

  • 1e Dan Black Belt - Ryukyu Kobujutsu

  • 1st Dan Black Belt - Kendo (Japans schermen)

bottom of page