Tsuru-do Kan Karate Utrecht

Traditionele budoschool

Tsuru-do Kan is een Utrechtse dojo voor traditioneel budo, de ‘weg van de krijgskunst‘. Onze disciplines zijn Wado Ryu Karate Do en Ryu Kyu Kobujitsu (Okinawa Kobudo). Er wordt onderwezen in zowel de traditionele stijlen als de meer toegepaste vormen van zelfverdediging. Daarnaast is er aandacht voor de opbouw van lichamelijke conditie, lenigheid en spierkracht. Tsuru-do Kan is aangesloten bij de Karate Bond Nederland (KBN). Daarnaast is Tsuru-do Kan de eerste vereniging in Nederland gecertificeerd door Japan Karatedo Federation Wado-Kai.

Wado betekent: ‘de weg van de harmonie’. Traditioneel Wado-ryu karate streeft naar harmonie tussen lichaam en geest door middel van krijgskunstoefeningen.

- De karate-lessen worden verzorgd door Kevin Chao, gelicenseerd JKF Wadokai instructeur, 5e dan Wadokai en 3e dan KBN. JKF Wadokai 3 Kyu gekwalificeerd dan-graad examinator. Winnaar van de bronzen medaille van de 2015 JKF Wadokai World Cup in Nagoya, Japan.

- Kobudo is onze wapentraining, met onder meer de bo, sai en tonfa. Deze lessen worden gegeven door sensei Carl.

Karate en kobudo in Utrecht
Op zoek naar een karate- of kobudo-school in Utrecht? Kom gerust eens meedoen met een training! Alle niveau's zijn welkom, of je nou al jaren traint of voor je allereerste eerste les komt kijken. De minimumleeftijd is 16 jaar. Vooraf aanmelden voor een proefles is niet verplicht, maar wel handig. Stuur een mailtje naar ledenadministratie@tsurudokan.nl of stuur een berichtje via Facebook.

Trainingstijden

Maandag
20:00 - 21:30 Karate

Donderdag
18:30 - 19:45 Kobudo
20:00 - 21:30 Karate

Lesgeld (per maand)

Karate
1x per week: € 30
2x per week: € 40

Studenten en U-pas houders:
20% korting

Kobudo
1x per week: € 30

Locatie

We trainen in de gymzaal van het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

Ina Boudier-Bakkerlaan 7
3582 VA Utrecht

(bekijk op Google maps)

Tsuru-do Kan logo